Τεχνικές αναφορές

 

Κοινοτική Τράπεζα Σπόρων: Οργάνωση, τεχνικές & εξοπλισμός.

   

Τεχνική αναφορά σχετικά με την οργάνωση, τεχνικές και εξοπλισμό μιας Κοινοτικής Τράπεζας Σπόρων εδώ.

 

Εκτίμηση Περιβαλλοντικού αποτυπώματος & αειφορίας στη βιολογική γεωργία: Εργαλεία, νέες τάσεις & αγροοικολογική προσέγγιση.

   

Τεχνική αναφορά για την εκτίμηση του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος στην Βιολογική Γεωργία και την αγροοικολογική προσέγγιση εδώ.

Πολυμέσα

 

Παρουσίαση (στα Αγγλικά) του καθ. Αγροοικολογίας, Steve Gliessman, Παν. Καλιφόρνια, Santa Cruz, σχετικά με την μετάβαση προς την Αειφόρο Γεωργία μέσω της Αγροοικολογίας.

 

Αγροοικολογία και Κοινωνικά Κινήματα: Το βίντεο (στα αγγλικά) του Κέντρου Αγροοικολογίας του Πανεπιστημίου του Coventry διερευνά τις απόψεις των οργανώσεων παραγωγών στην Αγρο-οικολογία και τo κάλεσμα από τα κοινωνικά κινήματα για την ενσωμάτωση της Αγροοικολογίας στον αγώνα για την διατροφική αυτάρκεια. Επικεντρώνεται στην Διεθνή Διακήρυξη για την Διατροφική Αυτάρκεια από τα κοινωνικά κινήματα, παρουσιάζοντας την Αγροοικολογία ως μια από τα κάτω προς τα πάνω πρακτική, επιστήμη και κίνημα και ως πιο σημαντική διέξοδο προς ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο σύστημα τροφίμων και γεωργίας.

 

Επενδύοντας στην Αγροοικολογία: Το βίντεο, από το on-line συνέδριο για την Αγροοικολογία (Βραζιλία, 27/6-3/7/2016) παρουσιάζει την Angela Hilmi, ερευνήτρια του Παν. του Coventry να συζητά σχετικά με την παραχώρηση πρόσβασης στους αγρότες σε χρηματοδότηση με το να επενδύουν στο αγρόκτημα τους, χωρίς να οδηγούνται στην υπερχρέωση. H Hilmi μιλά επίσης για την ενδυνάμωση των αγροτών, δίνοντάς τους την ελευθερία να επιλέγουν τις μεθόδους που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν, κάτι το οποίο οδηγεί στην αυτονομία και όχι στην εξάρτηση. Περισσότερα για το συνέδριο εδώ

 

Ο κ. P. Barberi του Πανεπιστημίου Scuola Superiore Sant’Anna μιλάει για την Αγροοικολογία

 

Ο Miguel Altieri είναι καθηγητής Αγροοικολογίας στο Berkeley, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ΗΠΑ και ένας από τους κυριότερους ακαδημαϊκούς του Αγροοικολογικού τομέα διεθνώς. Στο βίντεο (Αγγλικά) παρουσιάζεται μια ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ σχετικά με το πως μπορεί η Αγροοικολογία να αποτελέσει την λύση για το πρόβλημα της πείνας και την διασφάλιση της Διατροφικής Ασφάλειας

 

Δείτε την TEDx  ομιλία (Αγγλικά) του Pablo Tittonel, καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου του Wageningen, Ολλανδία, σχετικά με το πως μπορεί η Αγροοικολογία να θρέψει τον κόσμο.